Днес  облачността  ще е значителна, около и следобед на места

...
Днес  облачността  ще е значителна, около и следобед на места
Коментари Харесай

Kакво време ни очаква следващите дни

Днес  облачността  ще е забележителна, към и следобяд тук-там в югозападната половина от страната ще превали  дъжд, а в планините над 1300 м - сняг. Вечерта от югозапад преваляванията ще се усилят. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в  София  - към 13°. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над  Черноморието  облачността ще е забележителна. В утринните часове преваляванията и в крайните южни региони ще спрат. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

Над  планините  ще доминира облачно, по върховете и мъгливо време. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, следобяд тук-там още веднъж ще превали сняг, а под 1200 м - дъжд, вечерта от югозапад преваляванията ще се засилват. Вятърът ще отслабне, краткотрайно ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 6°, на 2000 м - към минус 1°.

В  четвъртък  ще се задържи  облачно с превалявания. Има нараснала възможност в обособени региони в Западна и Централна България да са обилни по количество. В Източна България ще завали по-късно денем, преваляванията ще са на по-малко места и по-слаби. Вятърът ще е слаб, в източните региони - сдържан от изток. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 7° и 12°. Привечер вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква леден въздух. Валежите ще продължат и в обособени региони в Лудогорието и по-ниските планински региони дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. 

В  петък  преваляванията ще отслабнат и последователно ще спрат. Облачността ще се задържи забележителна. Температурите ще са с дребен дневен ход - минималните ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 3° и 8°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР